Concurs de microrelats 2014 - Dret al Propi Cos

Títol: Segur que en sé. (Autora: Choni Fernandez) - MICRORELAT GUANYADOR 

Sóc dona , sé somiar, saltar, somriure, sintetitzar, sofrir, seure, saludar, separar, sobreviure, sostenir, sospesar, sortir, sospirar, sumar, simpatitzar, situar, sincerar, subjectar, suavitzar, sufragar, sospitar, sorprendre, solucionar, socórrer, subministrar, sintonitzar, surar, situar, satiritzar, superposar, sospirar, suggerir, suplicar, subsistir, simular, seleccionar, sentir.
Ssssssssssssssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhh!
Deixa’m! , segur sabré ser RESPONSABLE.
(Autor: Oscar Miró)


Jo tinc tots els drets sobre el meu propi cos. Tots als que el meu cos hi pot accedir, si més no...
O com jo, tothom; Dret a gaudir, a cridar, a riure, a plorar... 
Tots i cada un dels drets que fan de la vida, una maravella... 
Però és una llàstima que el dret a dir quins són els nostres drets, es mantingui en mans de qui no ha format part dels nostres propis cossos...
Un extrany... Un govern...
Títol: Enrere (Autor: Joan Pons)

Del ventre violat en surt un ganivet amarat de sang, que goteja, s’eixuga, s’asseca i retorna a la mà que l’ha clavat, només per ser col·locat de nou en el calaix de la cuina  d’on no havia d’haver sortit mai. Llavors li tanca la porta a la cara. Ara és quan ella protesta.
Títol: EM VAIG DESPERTAR (Autora: Gemma Esteve)

Un dia em vaig despertar tenint un dolor, i vaig comprendre que aquell dolor era només meu.
Un dia em vaig despertar i em vaig adonar que tenia uns pits, però que aquell pes el suportava només jo.
Un dia em vaig despertar i vaig descobrir que jo no havia decidit el color dels meus ulls, el color dels meus cabells, la forma dels meus llavis, el color de la meva pell, les seves cicatrius, però que era només meu.
Títol: Mai Més (Autora: Mariona Serrasolses)

Mai m’havia agradat que em triessin la roba per anar a l’escola. Ni que no em deixessin tallar-me el cabell curt als sis anys. Que em fessin agafar paraigües quan plovia. Ni que em renyessin per pintar-me el cos amb pintura. I ara que pensava que tota decisió sobre la meva vida depenia de mi, em vaig quedar embarassada. Resulta que no puc avortar, que no puc triar cap a on vull que vagi la resta de la meva existència.
(Autor: Joan Alberich)

No és pot, no es pot.
Títol: PARAL·LELS SENSE EVOLUCIÓ (Autora: Maria Pérez)

Estiu de 1975,
La Núria estudiant de 21 anys, s’ha quedat embarassada. La vida se li escorre de les mans. Londres ciutat on la Núria podrà posar punt i final. Aquí les dones no governen el seu cos, el governa una Dictadura Nacional Catòlica que no entén de llibertats...

Estiu del 2015,
La Clàudia estudiant de 21 anys, s’ha quedat embarassada. La vida se li escorre de les mans.... La historia de les dones sense llibertats és repeteix.
Títol: Anoche Luna recordó que era libre (Autor: Eduardo I. Gómez)

Anoche Luna recordó que era libre. Y su brillo argentado nadó trémulo sobre las curvas del agua. Como diez peces de plata buscando encallar en las profundidades. Al principio apenas un roce, un susurro. Una vacilación segura. Una demostración de que las aguas son, primero, suyas. Y bailaron entre los melifluos corales, cada vez más agiles, cada vez menos tibios y más ardientes, jubilosos, incontrolables, acelerando la cadencia de su danza...para acabar jadeantes, entre las estertóreas espumas de las olas.
Títol: els meus vint minuts (Autora: Violeta Bofarull)

Tinc vint minuts per escriure sobre el meu cos, i em corren els dits pel teclat gaudint d’expressar-me sense embuts ni prejudicis o costums que no són meus. ‘m’, ‘e’, ‘u’, ‘s’,...l’he fet seguir d’un punt per quedar distreta en un punt meu, no gaire amagat, un punt del cos que parla de deures, de mi, del meu entorn, també parla de tu però no sempre em recorda a tu. Una faldilla de punt molt curta, diumenges al sofà, una migdiada.
Des de 4gates us volem donar novament les gràcies a totes i tots els participants d'aquesta Primera Edició del Concurs de Microrelats feministes, en aquest cas al voltant de la temàtica Dret al Propi Cos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada