dimarts, 26 de novembre del 2013

25-N Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere

Aquest 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere, encara ens queda molt per aconseguir. Des de l’Assemblea Feminista i Revolucionària 4Gates, volem recordar que la violència de gènere continua encara ara molt present en la nostra societat.

Lamentablement, massa sovint veiem a la notícies casos de dones agredides física o sexualment, fins i tot assassinades, en mans de les seves parelles o ex-parelles. Sovint també sentim a parlar de dones amenaçades, humiliades o coaccionades en mans d’un home.

Avui però, des de 4gates volem recordar que aquestes són tan sols les formes més extremes de violència de gènere, però que la nostra societat està plena d’altres expressions molt més subtils de violència, que són acceptades per moltes de nosaltres i que poques ens plantegem. Són aquestes formes més subtils de violència i de repressió , les que ajuden a perpetuar el rol de dominància de l’home, i fan que la violència de gènere encara ara sigui un problema internacional.

Tot allò que limita les llibertats de la dona, és violència de gènere. Així doncs, avui és el dia per recordar que:
  • La pressió estètica és violència de gènere, perquè ens sotmet a uns cànons de bellesa sovint impossibles i d’una dona irreal.
  • La proposta de reforma de la llei de l’Avortament és violència de gènere, perquè impedeix a les dones decidir sobre el seu propi cos i la seva maternitat. L’embaràs es una decisió pròpia, no una imposició.
  • La gelosia en una parella també és violència de gènere, les persones som lliures per vestir com vulguem i anar amb qui decidim.
  • Les desigualtats laborals són violència de gènere, perquè parteixen d’una inferioritat fictícia de les dones.
  • Les campanyes publicitàries sexistes són violència de gènere, perquè normalitzen unes actituds que menystenen i perjudiquen a la dona, a la vegada que perpetuen unes actituds.


Sabem que la violència de gènere va estretament relacionada amb el patriarcat, model que imposa el rol masculí com a dominant davant el rol femení, i que deixar enrere aquest model de societat no és només cosa d’homes. Les dones hem de lluitar i defensar els nostre drets, ja que només si decidim serem lliures.



 Contra la violència de gènere, ni un pas enrere!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada