dissabte, 20 de juliol del 2013

Manifest

4 Gates som una assemblea feminista revolucionària, nascuda a La Canonja i que forma part de l’Ateneu Popular la Mina.

Vam sorgir en veure que el feminisme continua sent una lluita pendent, ja que moltes persones de la nostra societat creuen que la igualtat de gènere ja està assolida. Tot i així, l’heteropatriarcat i els rols de gènere continuen estant molt establerts i assumits socialment. Arrel d’aquesta inquietud va sorgir la necessitat de formar-nos i aprendre sobre aquesta problemàtica i com ens afecta al dia a dia.

Som una assemblea de feminisme revolucionari, entenent aquest com la lluita contra l’opressió de la dona i l’heteropatriarcat, i considerant que aquesta opressió va lligada a la societat capitalista que ens envolta. Definim l’heteropatriarcat com aquell model de societat en que s’estableixen uns rols de gènere segons el sexe, on el rol masculí és el dominant, i  l’heterosexualitat l’única orientació sexual considerada.

Funcionem de manera assembleària i horitzontal, apostant per l’aprenentatge col•lectiu. L’assemblea és oberta i formada exclusivament per dones, tot i que creiem que aquesta lluita no és tan sols nostra, ja que el patriarcat ens afecta a totes i tots. Entenem com a dona tothom que es senti com a tal, independentment de la seva sexualitat. 

Des de la nostra assemblea pretenem lluitar per assolir drets que ens pertanyen com a dones, per tant ens posicionem:
  •  en contra de la pressió estètica, que ens afecta directament per la imatge estereotipada del cos de la dona que ens ha imposat la societat des de la nostra infància; 
  • en contra de la prohibició de l’avortament, que no ens permet decidir sobre el nostre propi cos i que crea una imatge de la dona únicament reproductiva;
  • en contra de les desigualtats laborals i la idea assumida de la societat de que la dona ha de tenir una doble jornada laboral;
  • en contra de l’homofòbia, i qualsevol factor que dificulti o impedeixi l’alliberament sexual de la dona;
  • en contra de la imatge i l’actitud victimista del moviment, atès que no tant sols s’ha de culpar de l’heteropatriarcat als homes i a la societat, sinó que nosaltres també en formem part i ajudem a perpetuar-ho.
Entenem tots aquests punts com a violència de gènere, considerant que aquestes no són les seves úniques manifestacions, i que n’hi ha d’altres de caire social, econòmic, legal, emocional, sexual, etc. Ens declarem, per tant, en contra de totes aquestes formes de violència ja que són una conseqüència directa i alhora la base del heteropatriarcat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada